Магистрала Струма е блокирана: Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол

...
Магистрала Струма е блокирана: Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол
Коментари Харесай

Протестиращи пробиха полицейския кордон на АМ Струма

Магистрала " Струма " е блокирана: 

Протестиращите миньори и енергетици от Бобов дол се събраха в 9.30 часа пред ТЕЦ-а, с цел да потеглят на автошествие и за да блокират Автомагистрала „ Струма “ при пътен възел Дупница-Кюстендил.

Жандармерията не разреши на протестиращите да излязат с колите си на пътя за Дупница. Тогава потеглиха пеш от разклона за Бобов дол към Автомагистрала „ Струма “. След 40 минути шествие бяха спрени на ухото на автомагистралата от кордон служители на реда с щитове и каски, написа БГНЕС.

След къса препирня и побутване протестиращите съумяха да пробият полицейския кордон и 10.45 часа излязоха на Автомагистрала „ Струма “ при 59 км. Те се схванаха с полицията да пропуснат събралите се коли, да се насочат към Е-79 през Дупница.

Полицията отбива трафика на Автомагистрала „ Струма “ при пътен възел Дупница-север и град Бобошево, с цел да няма опашки.

Тодор Василев от КНСБ съобщи: „ Искаме някой да пристигна тук при нас и да ни изясни кой лъже, тъй като по наша информация териториалните проекти не са пристигнали в Брюксел. Или държавното управление ни лъже, или тези, които ни споделят, че проектите не са пристигнали, т.е. Брюксел. По тази причина желаеме някой да пристигна тук и да ни каже истината. Протестът ни става неопределен, до момента в който не ни обяснят какво става “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР